kontinentalni turizam

Evo gdje se upravo ulaže pet milijuna eura u kuće s bazenima, a u planu i restoran

Objavljeno: 30.05.2023. 07:29

Zadnja izmjena: 30.05.2023. 07:32

Foto: Ilustracija (Unsplash)

Uz to što je u posljednje četiri godine izdano preko 170 dozvola za gradnju stambenih jedinica, načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec istaknuo je kako se sve veći naglasak u općini stavlja i na turizam.

Naime, kako je rekao gostujući nedavno u našem eTV studiju, plan općine je maksimalno iskoristiti potencijal rijeke Drave u njihovoj neposrednoj blizini. Uz sadržaje kao što je rafting na daski, vožnja quadom ili džipom te planirane biciklističke rute i dodatni turistički sadržaji, Novoselec dodaje kako je na području Sračinca upravo u tijeku izgradnja pet kuća za odmor.

- Interkontinentalni turizam nije samo more, recimo Prag nema more, a ima veće prihode nego čitava Republika Hrvatska s predivnim morem i ostalim sadržajima. U Svibovcu Podravskom jedan gospodin investira u pet kuća s vanjskim i unutarnjim bazenima, u planu je i jedna zgrada s restoranom, s poslovnim prostorijama gdje će se održavati neke radionice i tribine, to je oko 300 do 400 metara do rijeke Drave. To je investicija vrijednosti oko pet milijuna eura, dakle jedna ogromna investicija - rekao je Novoselec.

 

Komentari