zbog nedostatka kadra

NOVOST NA FOI-U: Razvija se novi diplomski studijski program za dizajn i razvoj videoigara

Fakultet organizacije i informatike u ovoj godini započeo saktivnostima na tri nova projekta od nacionalnog i europskog značaja.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 27.03.2019. 18:24

Zadnja izmjena: 27.03.2019. 18:36

Fakultet organizacije i informatike u ovoj godini započeo je s aktivnostima na tri nova projekta od nacionalnog i europskog značaja.

Provedbom tih projekata značajno će se povećati kompetencije nastavnog i nenastavnog osoblja, stvoriti nove oblici suradnje s domaćim i inozemnim fakultetima, sveučilištima i dionicima realnog sektora te nove prilike za obrazovanje mladih kroz uvođenje novih studijskih programa i programa cjeloživotnog učenja.

Između ostalog, u okviru projektnih prijedloga „Provedba HKO-a na razini visokog obrazovanja“, započete su aktivnosti i na projektu „Edu4Games - Izrada standarda zanimanja i kvalifikacija te novih studijskih programa za područje dizajna i razvoja videoigara“. Radi se o projektu koji nudi svoj doprinos rješavanju identificiranog
problema nedostatka obrazovanog kadra u Hrvatskoj za razvoj industrije videoigara i to kroz razvoj diplomskog sveučilišnog studijskog programa „Dizajn i razvoj videoigara“ s 4 usmjerenja i 4 programa cjeloživotnog učenja (dizajner videoigre, programer videoigre, producent videoigre i umjetnički dizajner videoigre).

Prijavitelj ovog projekta je Akademija dramske umjetnosti (ADU) Sveučilišta u Zagreba, a
partneri na projektu su uz Fakultet organizacije i informacije (FOI) i Akademija likovnih umjetnosti (ALU), Arhitektonski fakultet - Studij dizajna (AF/SD) i Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER). Vrijednost mu je 3.999.249,37 kuna, provodit će se do 2022. godine, a koordinatorica projekta za FOI je doc. dr. sc. Dijana Plantak Vukovac.

 

Komentari