ima li ovo logike?

NOVOST NA KOLODVORU: 2 kune više za kartu jer vam se zaračunava grijanje i smještaj na sigurnom prostoru

Preuređivanjem autobusnog kolodovora u Varaždinu došlo je i do povećanja cijena karata od 5 posto, ali i jedna zanimljiva stavka na računu koju ste mogli primjetiti ako ste ikada kupili kartu na blagajni.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.01.2019. 13:56

Zadnja izmjena: 15.01.2019. 13:58

Preuređivanjem autobusnog kolodvora u Varaždinu došlo je i do povećanja cijena karata od 5 posto, ali i jedna zanimljiva stavka na računu koju ste mogli primijetiti ako ste ikada kupili kartu na blagajni.

Naime, ova stavka se zove ''kolodvorska usluga'' i naplaćuje se dvije kune. Da pojasnimo, ako cijena karte stoji 20 kuna, vi ćete nju platiti 22 kuna ako je kupite unutra na blagajni, no ako istu kartu kupite direktno na autobusu platiti ćete normalnu cijenu od 20 kn.

Kontaktirali smo direktora AP-a Varaždin Franca Harapina koji nam je rekao kako se pod stavku ''kolodvorska usluga'' zaračunava grijanje u čekaoni, smještaj na sigurnom prostoru, zaklanjanje od kiše i slično te govori kako ovu stavku imaju svi kolodvori. - Ako kupite kartu u autobusu, onda se računa to da je putnik neposredno dotrčao u autobus i to je izuzetak, a pravilo je kupnja karte na kolodvoru - pojašnjava Harapin i dodaje kako se ova stavka pojavila na računu sa preuređenjem jer prije ''to nije imalo smisla''.

 

 

 

 

Komentari