mulj iz pročistača nije problem

NOVOST U VARKOMU Svi korisnici besplatno će dobiti kompost za uzgoj cvijeća i ukrasnog grmlja

Na današnjoj konferenciji za medije, direktor Varkoma Željko Bunić otkrio je jednu novost koju su pripremili za sve građane...
Objavljeno: 16.10.2019. 10:56

Zadnja izmjena: 11.10.2021. 19:32

Na današnjoj konferenciji za medije, direktor Varkoma Željko Bunić otkrio je jednu novost koju su pripremili za sve građane - besplatan kompost namijenjen za uzgoj i prihranu travnjaka, cvijeća ukrasnog bilja i grmlja te za revitalizaciju tla na šumskim i parkovnim površinama.

Ovime se, kako napominje Bunić riješio problem otpadnog mulja iz pročistača koji je s jedne strane tehnološki, a s druge strane ekološki problem. - Nakon sveukupnog procesa kompostiranja dobivamo ovo što se nalazi u vrećama, a to se zove kompost. Dakle, ne samo da smo riješili taj problem i da ga ne trebamo zbrinjavati već smo taj mulj pretvorili u kompost - rekao je Bunić. Kako je dodao, kompost će se besplatno nuditi korisnicima usluga Varkoma, a građani ga mogu podići na način da dođu u Varkom gdje će od službenice dobiti kupon za preuzimanje, a zatim kompost možete podići na adresi Motičnjal bb (prostor BUPOV-a, RJ Kanalizacija). S jednim kuponom možete podići četiri vreće komposta. 

Komentari