nastavak tragične priče

Nuši Bunić sutra ističe rok u istražnom zatvoru, teretit će je za ubojstvo

Objavljeno: 14.07.2017. 17:00

Zadnja izmjena: 14.07.2017. 17:02

Foto: Arhiva/Facebook

Odlučili smo doznati i istražiti gdje je sada te što čeka 21-godišnju Nušu Bunić nakon što je optužena za ubojstvo Nikole Tureka koji je podlijegao ozlijedi dva dana nakon tragičnog događaja koji je potresao cijelu Hrvatsku.

Već slijedeći dan kada je Nuša Bunić zadala smrtonosni ubod Nikoli Tureku dodijeljen joj je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana, točnije 16. lipnja. Tog istog dana doneseno je rješenje o provođenju istrage zbog kaznenog djela ubojstva u pokušaju koje je postalo pravomoćno 27. lipnja. Međutim, s obzirom da je Nikola Turek u međuvremenu preminuo, u nastavku postupka odnosno tijekom istrage koja se provodi, potrebna je izmjena pravne kvalifikacije ovog kaznenog djela. Laički rečeno, umjesto pokušaja ubojstva, Nušu će se teretiti za ubojstvo.

U tijeku je ispitivanje svjedoka

Kako doznajemo iz varaždinskog DORH-a prije samog donošenja tog rješenja provedene su hitne dokazne radnje, a u tijeku je ispitivanje svjedoka i sva potrebna vještačenja. Istražni zatvor koji joj je određen u trajanju od mjesec dana ističe sutra kada će se odlučiti da li će se Nuši produžiti boravak u istražnom zatvoru, a o svemu tome odlučivati će sudac istrage.

- Predmet je u fazi istrage, te je pravomoćnošću rješenja o provođenju istrage, sukladno čl.17. Zakona o kaznenom postupku, kazneni postupak započeo. - doznali smo od Sunčice Kocijan-Puterake, zamjenice županijske državne odvjetnice u ŽDO Varaždin.

Komentari