Dan starijih osoba

Obilježen je Dan starijih osoba u Domu za starije i nemoćne osobe Varaždin

Objavljeno: 03.10.2023. 12:00

Zadnja izmjena: 03.10.2023. 13:10

Foto: Boris Matijašec

Iako je u nedjelju održan mimohod na ulicama i trgovima Varaždina kako bi se obilježio Međunarodni dan starijih osoba, danas se i u prostorijama Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin nastavio obilježavati taj dan.

Predsjednica Saveza udruga umirovljenih i starijih osoba Varaždinske županije Jadranka Bahlen naglasila je kako se u Varaždinskoj županiji nalazi 40,000 umirovljenika i da itekako mogu biti zahvalni na obilježavanju ovoga dana i što imaju priliku biti ovdje.

- Četrdeset je tisuća umirovljenika u Varaždinskoj županiji i ima jedna izreka „Svi ste vi moji i ja sam vaša“. Moramo slaviti svako jutro kada se probudimo, pogledamo se u ogledalo i vidimo svoja izborana lica, moramo reći Bože hvala ti što sam se probudio/la, što sam danas ovdje i što je ispred mene novi dan. Vjerujte mi, nikada vas nećemo zaboraviti, nikada vas nećemo ostaviti, ali ono što je najvažnije ste vi, koji se sada morate pobrinuti za sebe i pod starije dane – rekla je Bahlen.

'Naš dom jedan je od najboljih u regiji'

Ravnatelj Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin Alen Runac priznao je kako je upravo ovaj dom u Varaždinu jedan od ponajboljih u regiji, zbog cijene smještaja i kvalitetne usluge.

- Danas obilježavamo Dan starijih osoba, kao što je običaj u Domu za starije i nemoćne osobe Varaždin, sve takve događaje obilježavamo uz pomoć naših korisnika koji su uključeni u nekoliko grupa. Osim, licitatorske i glazbene grupe, svi se pomalo uključuju i u folklornu grupu. Ono što je bitno naglasiti, a to je da je naš dom jedan od najboljih u našoj regiji i sama naša kvaliteta je prepoznata, jer na samoj listi čekanja je oko dvije i pol tisuće ljudi. Ljudi se izuzetno zanimaju za smještaj kod nas, a jedan od razloga, osim kvalitete, je jeftina cijena smještaja, odnosno mi smo gotovo u pola jeftiniji od privatnih domova u našem okruženju, a smatramo da su naše usluge na jednom kvalitetnom i visokom nivou – istaknuo je ravnatelj.

Komentari