novi podaci

Oboren novi rekord u Varaždinskoj županiji, neke ambulante u bolnici prestaju s radom

Objavljeno: 22.10.2020. 12:20

Zadnja izmjena: 22.10.2020. 12:22

Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 75 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a testiran je 341 uzorak.

Trenutno se na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi 28 osoba, 27 osoba je s težom kliničkom slikom, od čega je 25 osoba na kisiku, a dvije su na respiratoru. Zbog potrebe zbrinjavanja sve većeg broja pacijenata s težom kliničkom slikom u Općoj bolnici Varaždin, iz zgrade interne se dva odjela premještaju u druge zgrade u krugu bolnice.

- Zbog povećanja broja pozitivnih unutar bolničkog osoblja, povećanja broja djelatnika u mjeri samoizolacije, ali i činjenice da je došlo do obustave lijekova, Opća bolnica Varaždin provodi daljnju reorganizaciju, koja se očituje tako što će određene ambulante prestati s radom, te će se većina ne hitnih operacija odgoditi - navode iz Stožera. 

Postupanja su bila u dvije osnovnoškolske i jednoj srednjoškolskoj ustanovi, zbog čega je više razreda prešlo na online nastavu, a dodatno su zbog detekcije pozitivnih osoba u obradi dvije svadbene svečanosti održane proteklog vikenda.

 

 

Komentari