POPUŠTANJE MJERA

Očekuje li nas popuštanje mjera i prije 1. lipnja? Evo o čemu se radi

Objavljeno: 24.05.2021. 10:12

Zadnja izmjena: 24.05.2021. 10:12

Zbog poboljšanja epidemiološke situacije, Nacionalni stožer ovog će tjedna predstaviti novi plan popuštanja mjera koje bi mogle stupiti na snagu i prije 1. lipnja.

Kako prenosi Index, za danas se planira održavanje sastanka premijera i predstavnika Stožera na kojem će se raspravljati o popuštanju trenutnih epidemioloških mjera. U planu je dozvola većeg broja ljudi na okupljanjima, što uključuje veći broj osoba na svadbama i sprovodima. Isto tako, raspravljat će se o produljenju radnog vremena ugostiteljskih objekata - tako će se trenutno radno vrijeme do 22 sata produljiti do 23 sata. 

- Imamo izvrsnu situaciju u Hrvatskoj, smanjuje se treći val i raste broj cijepljenih, 10 % građana je cijepljeno s dvije doze. U tom smislu imamo sve bolju i bolju situaciju svaki dan. Vjerujem da će od 1. lipnja sigurno ostati ograničenje na granicama, ali će se popustiti okupljanja na 25, privatna na 10, mislim da će se tu podići. Mislim da će se uskoro omogućiti održavanje svadbi i drugih svečanosti. Ali sigurno nećemo sve odjednom i nekih masovnih okupljanja neće biti - rekao je Epidemiolog i član Vladina Znanstvenog savjeta Branko Kolarić za RTL Danas.

Komentari