veliki zaokret

Od rujna ove godine, vrtići će raditi i u poslijepodnevnoj smjeni!

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.02.2018. 09:01

Zadnja izmjena: 11.02.2018. 09:04

Foto: Arhiva

Kako je prenio portal jutarnji.hr, od rujna ove godine dio vrtića diljem Hrvatske radit će i u popodnevnoj smjeni, vjerojatno do 21 sat.

U Europskom socijalnom fondu osigurano je oko 300 milijuna kuna kojima se tijekom sljedeće dvije godine mogu financirati plaće 700 dodatnih odgajatelja, kuhara i čistača, dio troškova prehrane djece, dodatna oprema za vrtiće i edukacije, a, kako kažu u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava, osiguran je novac i za drugu fazu projekta.

Prema pisanju jutarnjeg, natječaj bi trebao biti objavljen tijekom ožujka i bit će vjerojatno otvoren 45 dana. Na njega se mogu javiti općine i gradovi u partnerstvu s vrtićima koji, s obzirom na interes roditelja, imaju potrebu raditi i u popodnevnoj smjeni - kažu u Ministarstvu rada.

Također ističu kako rad vrtića do 21 sat neće značiti da će roditelj moći dovesti dijete u sedam sati ujutro u vrtić i doći po njega u 21 sat.

- Sukladno pedagoškom standardu, dijete u vrtiću ne smije boraviti duže od 10 sati. Dakle, ako roditelju treba usluga do 21 sat, dijete može najranije doći u 11 sati - kažu u Ministarstvu.

 

Komentari