odluka stožera

Od sutra nove mjere za okupljanja i nova pravila vezana uz covid potvrde

Objavljeno: 05.11.2021. 11:49

Zadnja izmjena: 05.11.2021. 11:54

Stožer je danas donio odluku kojom se ograničavaju okupljanja, zabranjuje se održavanje svih okupljanja na javnim događanjima s više od 50 osoba osim ako se radi o okupljanjima gdje ljudi imaju covid potvrde.

Sva javna okupljanja moraju završiti do 24 sata, a izuzetak ne smiju biti profesionalne umjetničke izvedbe i izložbe. Izuzetak su kinoprojekcije koje su započele nakon 23 sata, dok svadbene svečanosti moraju završiti do 2 sata ujutro.

- Kongresi će se izvoditi samo uz potvrde, uvjet su maske i distanca. Sportska natjecanja se održavaju samo uz covid potvrde. U zatvorenim prostorima će gledatelji uz potvrde morati i koristiti maske u zatvorenim i otvorenim prostorima. To je odluka koja stupa na snagu sutra. EU potvrda će se uvesti za državne i javne službe, prilikom obavljanja poslova koji se neće ograničavati, donest ćemo nove odluke - rekao je Davor Božinović.

Kao što je to u zdravstvenom i socijalnom sustavu, uvest će se za sve državne i lokalne službenike te zaposlenike trgovačkih društava u osnivanju RH i jedinica lokalne samouprava. Mjera dolazi na snagu u ponedjeljak, a ovisno o stanju, proširit će se upotreba potvrda na kafiće, restorane...

Komentari