odgovor iz grada

Grad Varaždin: Nije nam poznato zašto se Calzedonia smatra prozvanom

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.12.2020. 20:02

Zadnja izmjena: 17.12.2020. 20:02

Grad Varaždin poslao je svoj odgovor, a vezan je uz priopćenje Grupe Calzedonia nakon završenog projekta brzog testiranja njihovih zaposlenika, u kojem iz tvrtke navode kako su ih čelnici Grada ''optužili i stigmatizirali bez ikakvih dokaza''.

<< Grupa Calzedonia: Čelnici Grada Varaždina optužili su nas i stigmatizirali bez ikakvih dokaza

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

U svojem priopćenju tvrtka Calzedonia bez ikakvih je dokaza čelništvo grada Varaždina i Stožer civilne zaštite javno optužila da smo mi tvrtku Calzedonia navodili kao izvor zaraze. Gradonačelnik Grada Varaždina, a niti voditelj Stožera uopće nisu spominjali tvrtku Calzedonia kao izvor zaraze, što je jasno već i po tome što je testiranje u Calzedoniji najavio ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo dr. Capak, dakle niti je grad predložio niti je mogao izabrati Calzedoniju. Grad je još u studenome tvrdio da se po broju zaraženih u pojedinim općinama jasno vidi kako je najviše zaraženih osoba u onim gradovima i općinama u kojima su najveće gospodarske zone (Varaždin, Ludbreg, Kneginec i Trnovec). Da se tada krenulo s testiranjem, moglo se učinkovitije spriječiti zarazu. Zašto se upravo tvrtka Calzedonia smatra prozvanom nije nam poznato. Također, grad Varaždin nije osnivač zdravstvenih ustanova pa nije ni mogao ponuditi testiranje nego je mogao samo ponuditi sufinanciranje kupnje testova. Što se pak tiče tvrdnje o odnosu grada prema stranim investitorima, Calzedonia sama sebi skače u usta jer su upravo na području grada u roku od nekoliko mjeseci ostvarili svoju investiciju 2006. Na kraju, ako netko smatra da i 50 zaposlenika kojima je otkrivena zaraza nije vrijedno testiranja, možemo mu samo poručiti da ljudi, osobito bolesni nisu statistički podaci nego osobe.

Na pitanje novinara zašto je nacionalni stožer odlučio početi brza testiranja upravo u toj tvornici, načelnik gradskog stožera Civilne zaštite odgovorio je da ne zna zašto je tako odlučeno jer nema informaciju. „Nemam podatak zašto baš Calzedonia!“ – naglasio je Zlatan Avar.

Komentari