evo izjava čehoka i patafte

ODLUKA VRHOVNOG SUDA: Dijelom pravomoćno oslobođeni, dijelom se ponavlja suđenje

Objavljeno: 23.04.2021. 14:54

Zadnja izmjena: 23.04.2021. 16:25

Vrhovni sud Republike Hrvatske donio je oslobađajuću presudu za Ivana Čehoka, Davora Pataftu, Narcisu Huljev i Tomislava Kezelja, koja se odnosi na sklapanje ugovora za zbrinjavanje baliranog otpada između Grada Varaždina, Varkoma i tadašnjeg T7 VIS-a.

Vrhovni sud ukinuo je i dio presude Županijskog suda u Zagrebu iz 2018. godine, kojom je Ivan Čehok osuđen na dvije godine zatvora, a Davor Patafta i Narcisa Huljev bili su osuđeni uvjetno. Vrhovni sud je, naime, utvrdio da je prvostupanjski sud učinio bitnu povredu – odbio je dokazne prijedloge. Vrhovni sud zbog toga će tom dijelu ponoviti suđenje (zamjena zemljišta Jalkovec-Brezje između Grada Varaždina i T7 Visa).

Vrhovni sud također je oslobodio i Hrvoja Vojvodu, koji je ovime oslobođen krivnje da bi poticao Čehoka na kazneno djelo prilikom kupnje zemljišta za POS stanogradnju u Ulici Vilka Novaka.

"Oslobođeni smo za ono što je isticano kao najveći krimen"

Ivan Čehok o presudije rekao:

„Svoju nedužnost ću dokazati i za ove dvije točke koje se vraćaju na ponovno suđenje, kao što sam dokazao i za ove dvije točke u kojima sam sada pravomoćno oslobođen. Činjenica je da smo pravomoćno oslobođeni za zbrinjavanje otpada, što je u javnosti bili isticano kao moj najveći krimen i koristilo za političke obračune i klevete.“

"Koji su nas lažno prozivali, neka zabiju glave u pijesak"

Davor Patafta o presudi je rekao:

„Jako sam zadovoljan s takvom presudom, jer smo zapravo oslobođeni na temelju dokaza tužiteljstva, budući da naši nisu prihvaćeni“, rekao je Patafta, pojasnivši kako su ovime „zauvijek oslobođeni“ za postupak zbog kojeg su najviše bili prozivani (ugovor za zbrinjavanje baliranog otpada težak sto milijuna kuna). „Sada neka svi koji su nas lažno prozivali stave glavu u pijesak“, poručio je.

Cijela presuda dostupna je ovdje.

Komentari