svjetski dan zdravlja

U Varaždinskoj županiji održan radni sastanak s ravnateljima zdravstvenih ustanova

Objavljeno: 07.04.2022. 14:57

Povodom Svjetskog dana zdravlja, koji se svake godine obilježava 7. travnja, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak održao je radni sastanak s ravnateljima zdravstvenih ustanova kojima je osnivač Županija.

O problematici u zdravstvenom sustavu, ali i mogućnostima pružanja kvalitetne zdravstvene usluge razgovarali su, između ostalih, ravnatelj Opće bolnice Varaždin Damir Poljak, ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice Denis Kovačić i ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije Jurica Veronek. Kao što je rekao župan Anđelko Stričak, kvalitetna i dostupnija zdravstvena zaštita s pacijentom u središtu sustava prioritet je ove županijske vlasti.

- Što se tiče Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije kontinuirano se ulaže u nova vozila i opremu, a Skupština Varaždinske županije na posljednjoj je sjednici jednoglasno donijela odluku da Zavod za hitnu medicinu postaje prvi nastavni zavod u Varaždinskoj županiji i treći u Hrvatskoj u području hitne medicine. Ujedno se vodi briga da zdravstvene ustanove kojima je osnivač Županija kontinuirano ulažu u novu opremu koja omogućava pružanje zdravstvene zaštite po europskim i svjetskim standardima. 

Nabrojivši aktualne projekte u zdravstvu Varaždinske županije, dodao je i kako kvalitetnu zdravstvenu skrb ne čine samo adekvatni prostori i oprema. - Potičemo daljnju edukaciju i usavršavanja, a sve kako bi naši zdravstveni djelatnici bili rame uz rame svjetski priznatim zdravstvenim stručnjacima. Kako nam je cilj zadržavanje liječničkog i medicinskog kadra u našoj županiji za zdravstvene radnike s visokom i višom stručnom spremom u svih šest zdravstvenih ustanova Varaždinska županija subvencionira i kamate na stambene kredite - zaključio je Stričak.

Komentari