sjednica

Najavljena je isplata uskrsnica umirovljenicima i podjela paketa povodom blagdana

Objavljeno: 28.03.2022. 13:48

Zadnja izmjena: 28.03.2022. 13:51

Na sjednici Povjerenstva za umirovljenike i osobe starije dobi na području Grada Varaždina bilo je riječi o poboljšanju materijalnog i društvenog položaja umirovljenika i osoba starije životne dobi.

Uz članove povjerenstva sjednici je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković. Najavljena je isplata uskrsnica umirovljenicima, s mirovinskim primanjima do 2.500,00 kuna u iznosu od 200,00 kuna. Zaklada solidarnosti Grada Varaždina također će kupiti 300 paketa u vrijednosti od 100 kuna po paketu povodom uskrsnih blagdana koje će distribuirati udruga umirovljenika Grada Varaždina.

Bilo je riječi i o digitalnoj pismenosti umirovljenika. Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Varaždin, Lana Velimirović Vukalović najavila je javni poziv za informatičku edukaciju u trajanju od 48 sati za 12 umirovljenika s područja grada Varaždina. Javni poziv za strane jezike za umirovljenike kreće na jesen kada postojeći tečajevi završe.

Bilo je i razmatrano mogućnost sufinanciranja ili financiranja ljetovanja za umirovljenike u rujnu, a sredstva su osigurana u prijedlogu Rebalansa Proračuna Grada. Dogovoreno je da se detaljnije o tome izvijesti kada se prikupe ponude i dogovori način, odnosno kriteriji sufinanciranja ljetovanja za umirovljenike. Planira se i veća dostupnost usluga po mjesnim odborima, bolja povezanost ustanova, udruga s mjesnim odborima, organizacija rekreativnih aktivnosti za umirovljenike radi podizanja kvalitete slobodnog vremena i očuvanja zdravlja.

Komentari