objavili rezultate testiranja

Grupa Calzedonia: Čelnici Grada Varaždina optužili su nas i stigmatizirali bez ikakvih dokaza

Priopćenje za medije Calzedonia Grupe

Objavljeno: 17.12.2020. 17:34

Zadnja izmjena: 17.12.2020. 17:41

Foto: Arhiva

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

nakon završenog projekta brzog testiranja zaposlenika Grupe Calzedonia na virus SARS-Cov-2 provedenog od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Poštovani,

obavještavamo Vas da smo završili projekt testiranja naših zaposlenika sa svrhom utvrđivanja asimptomatskih slučajeva.

Kao što je poznato, čelnici Grada Varaždina i Stožere Civilne zaštite Grada Varaždina uputili su putem medija neargumentirane optužbe da su tvornice Grupe Calzedonia u Varaždinskoj županiji izvor zaraze SARS-Cov-2 virusom sa incidencijom od 25 do 40%. Bez ikakvih dokaza, brojki, analiza, a „na osnovu anonimnih prijava“, nikad predočenih javnosti, čelnici Grada Varaždina teškim su optužbama za kažnjivo djelo širenja zaraze stigmatizirali naše tvrtke a samim time i zaposlenike koji su zajedno sa svojim obiteljima zbog toga doživljavali neugodnosti u sredinama u kojima žive.

Sigurni da je situacija u našim tvrtkama puno bolja nego što se tvrdilo, bez okolišanja smo prihvatili sudjelovanje u projektu HZZJZ Republike Hrvatske. Testiranju je dobrovoljno pristupilo 1747 zaposlenika od kojih je 55 bilo pozitivno, odnosno incidencija među testiranim zaposlenicima u našim tvrtkama je 3,1%. Ovim testiranjem potvrdili smo da su procedure i mjere zaštite koje provodimo u našim tvrtkama ispravne, te da naši zaposlenici i njihove obitelji više ne moraju živjeti u strahu.

Napominjemo da nikad niti jedna naša tvrtka nije bila kontaktirana, nikad nam nije upućen nikakav upit o epidemiološkom stanju u našim tvornicama i da nikad nitko iz Grada Varaždina nije ponudio testiranje niti jednoj našoj tvrtki, pa niti tvrtki COMPROM PLUS d.o.o. koja posluje na području grada Varaždina. Ovakav pristup ozbiljnim investitorima, a pogotovo stranim, jasna je poruka da nisu dobrodošli u grad Varaždin. Koristimo ovu priliku kako bi zahvalili Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo na ponudi za sudjelovanje u ovom projektu, HZZJZ Varaždinske županije te našim nadležnim liječnicima medicine rada na organizaciji testiranja.

Grupa Calzedonia

Komentari