držimo socijalnu distancu

Novi slučaj nakon 10 dana - muškarac srednjih godina

Objavljeno: 19.04.2020. 15:52

Zadnja izmjena: 19.04.2020. 16:03

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji je, nakon 10 dana bez novooboljelih, zabilježen novi slučaj oboljenja koronavirusom.

Kod novooboljele osobe radi se o muškarcu srednjih godina, koji nije bio pod mjerom samoizolacije. Suočio se s povišenom temperaturom i respiratornim problemima, nakon čega je testiranjem otkriveno da je pozitivan na korona virus. Izvor zaraze još se traži, a pacijent je dobrog Općeg stanja i nalazi se u OB Varaždin.

"Borba još nije gotova"

Ovaj novi slučaj oboljenja samo nas je podsjetio da borba protiv širenja zaraze još uvijek nije završena. Unatoč tome, u Varaždinskoj županiji i dalje imamo dobru epidemiološku situaciju i možemo biti zadovoljni time kako trenutno stojimo. Jasno da ću i dalje ponavljati koliko je važno pridržavati se svih važećih mjera i preporuka kako bi zadržali situaciju pod kontrolom, poručio je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Istovremeno, kako su izvjesitli iz županijskog Stožera, zabilježen je i jedan novi slučaj oporavka.

Ostale novosti:

  • Ukupan broj do sada oboljelih je time narastao na 33, a ozdravile su ukupno 23 osobe.
  • Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se devet osoba i dobrog su općeg stanja.
  • Statistički se Varaždinskoj županiji i dalje pribrajaju dodatne tri osobe koje ovdje imaju samo prijavljeno mjesto prebivališta.
  • Tijekom jučerašnjeg dana u našoj Županiji testirano je 16 osoba, čime je ukupno do sada testirano 915 osoba.
  • U mjeri samoizolacije na današnji nalazi se 1332 osoba, a čak 201 nova osoba registrirana je samo tijekom posljednja 24 sata.                                           
  • U posljednja 24 sata PU varaždinska zabilježila je jedno kršenje mjere samoizolacije i 33 slučaja kretanja bez valjane propusnice.

Komentari