komentar načelnika

Općina Sračinec ima najmanji pad broja stanovnika: 'Već ove godine ćemo biti u plusu'

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.01.2022. 09:20

Zadnja izmjena: 17.01.2022. 09:20

Prvi rezultati popisa stanovništva pokazali su kako je Varaždinska županija izgubila 15,6 tisuća stanovnika čime smo za "sitnicu" bolji od prosjeka Hrvatske koja je izgubila 9,25 posto stanovništva, odnosno ima nas gotovo 400 tisuća manje.

Ako usporedimo gradove i općine u Varaždinskoj županiji, blagi porast stanovnika zabilježio je Grad Ludbreg, no taj podatak valja uzeti s rezervom jer je Gradu Ludbregu 2013. godine pripojen Poljanec koji je ranije spadao u Općinu Martijanec, pa prema tome Ludbreg nakon posljednjeg popisa ima oko šest posto stanovnika manje. 

S obzirom na te podatke možemo zaključiti kako ni u jednom gradu ni općini nije došlo do porasta stanovnika, ali ako govorimo o najmanjem padu tu ''najbolji rezultat '' ima Općina Sračinec (-2,6%).

Prema riječima načelnika Božidara Novoseleca, već ove godine očekuje se porast stanovnika i pozitivan rezultat s obzirom na sve kuće i stanove koji su u Sračincu trenutno u izgradnji.

- Sigurno da mi nije drago da je došlo do pada, ali samim tim što je taj pad najmanji pokazuje ono o čemu pričam. Da je standard života na području Općine Sračinec na visokom nivou i radimo na tome da stvaramo što kvalitetnije uvjete - rekao je Novoselec.

 

 

Komentari