i dalje bez promjena

Općina Sveti Đurđ (i dalje) bez liječnika, HZZO (i dalje) provodi kontrole, a pacijenti (i dalje) zbunjeni..

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 06.11.2018. 11:49

Zadnja izmjena: 06.11.2018. 11:51

Prije par mjeseci, točnije u kolovozu smo objavili članak o liječnici Sonji Begović Kovaček koja svoju praksu obavlja u ordinaciji u Svetom Đurđu i u toj je općini jedina liječnica. Problem je nastao zbog učestalog izbivanja navedene liječnice te optužbe od strane pacijenata za neprofesionalno ponašanje navedene doktorice, kao i njezinih zamjena u ludbreškom domu zdravlja.

<< Ostaje li 700 ljudi bez liječnika? Nevjerojatna priča o jedinoj ordinaciji u Svetom Đurđu >>

U cijelu priču uključio se i HZZO koji je tom prilikom poslao priopćenje kako su upoznati s problemima u radu spomenute ordinacije te odgovorili kako je u tijeku provođenje kontrole ugovorne ordinacije, ali i kako čine sve kako bi pacijenti mogli nesmetano koristiti svoja prava na zdravstvenu zaštitu. 

Tri mjeseca nakon objave priče. situacija se i dalje nije promijenila. Kako doznajemo od nekih pacijenata, oni se već samoinicijativno sele drugim liječnicima kojih je u Ludbregu tako i onako premalo, a dr. Begović Kovaček je i dalje na bolovanju. Opet smo kontaktirali i HZZO koji nam je odgovorio sljedeće:

'' Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) je upoznat sa situacijom i u okviru svoje nadležnosti te u komunikaciji s Domom zdravlja Varaždinske županije pokušava pomoći ublažiti problem nastao izbivanjem dr. Begović-Kovaček. Kontrola rada ugovorne ordinacije dr. Begović-Kovaček od strane HZZO-a je i dalje u tijeku te će biti dovršena po prestanku njene privremene nesposobnosti za rad.''

 

 

Komentari