pravi mali raj

Foto - Spavajte u bačvama, vozite kajak, možda vas posjete srne: Aktivni turizam u Svetom Đurđu

Na posjedu se nalazi jezero, dva apartmana, tri bačve u kojima se može noćiti, pomoćna zgrada koja će se preurediti u kuhinju i zajednički prostor za goste, a osim toga 10 hektara otvorene površine po kojima se gosti mogu šetati, voziti na biciklu i slično...
Objavljeno: 28.05.2023. 07:46

Zadnja izmjena: 28.05.2023. 08:08

Foto: Boris Matijašec

U Općini Sveti Đurđ nalazi se jedna relativno nova lokacija za turiste koji su zainteresirani za odmor na otvorenome. Riječ je o OPG-u Kovačić na kojem vlasnik Zoran Kovačić trenutno radi na proširenju svojeg imanja u turističke svrhe. Kao osoba koja se osobno bavi planinarenjem, biciklizmom i drugim vrstama aktivnog turizma, došao je na ideju izgraditi jednu turističku destinaciju za osobe kakva je i on sam.

Cijela ova priča počela je za vrijeme pandemije, kada su ljudi bili zatvoreni u svojim domovima, pa je odlučio svoje imanje urediti i proširiti kako bi ondje mogao napraviti destinaciju atraktivnu za turiste. Na posjedu se nalazi jezero, dva apartmana, tri bačve u kojima se može noćiti, pomoćna zgrada koja će se preurediti u kuhinju i zajednički prostor za goste, a osim toga 10 hektara otvorene površine po kojima se gosti mogu šetati, voziti na biciklu i slično.

- Za ljeto smo planirali organizirati nešto poput kampa uz jezero jer je posjed veliki desetak hektara. Ovdje se mogu i kupati, voda je dobre kvalitete, a kupili smo i kajak da se gosti mogu voziti po tom jezercu. To jezero se nalazi na našem posjedu i zadnje dvije godine ga uređujem da se može koristiti za takve aktivnosti. Za sad imamo dva apartmana i tri bačve koje će ovog ljeta biti u funkciji. To su bačve visoke gotovo dva metra i unutra su kreveti i te bačve su postavljene na otvorenom – otkrio nam je vlasnik.

'Za one u prolazu'

Gosti koji dolaze na njihov posjed najčešće ostanu dva do tri dana. Smatra kako je njegova lokacija atraktivna za osobe koje su u tranzitu, kao što su osobe koje putuju na more, kampere ili turiste koji, na primjer, putuju biciklom od jednog mjesta do drugog. Naglasio je kako je zadatak njegovog imanja da se turisti odmore te upućivanje na atraktivne turističke lokacije u našoj regiji.

- Ja računam da možemo imati oko 20 do 30 kampera na dan. Mi smo blizu izlaza na autocestu, tako da turisti koji putuju na more mogu stati kod nas i ovdje se odmoriti. Osim njih su nam naravno i fokus osobe koje vole ići kampirati. Mi smo se odlučili za taj aktivniji i obiteljski dio - rekao je Kovačić.

'Ovo je dobra prilika'

Vlasnik na imanju trenutno vrši različite radove kako bi prostor postao što atraktivniji za turiste. Otkupio je susjedne posjede te trenutno radi na pošumljavanje prostora kestenima i orasima. Samo jezero je osobno očistio i preuredio u kupalište, a moguće je na njemu voziti i kajak. Podršku za ovaj svoj projekt dobio je i od načelnika Općine Sveti Đurđ Josipa Janyja.

– Općina Sveti Đurđ se uključila u Turističku zajednicu Grada Ludbrega i susjednih općina, tako da je ova destinacija, koju gospodin Kovačić gradi dobra prilika, budući da Općina Sveti Đurđ nema takve destinacije gdje bi turisti mogli doći u posjetu. Moram se zahvaliti gospodinu Kovačiću na hvale vrijednoj akciji na kojoj on radi, a mi ćemo njemu kao Općina pokušati pomoći oko infrastrukture, tako da svi koji posjete Ludbreg i okolicu neka slobodno dođu i ovdje, da im pokažemo što naša općina ima za ponuditi – poručio je Jany.

Komentari