zemlja partner

Organizatori Varaždinskih baroknih večeri u Švicarskoj počeli realizaciju partnerstva za 2023. godinu

Objavljeno: 25.11.2022. 08:49

Zadnja izmjena: 25.11.2022. 08:52

Ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri Davor Bobić i ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin, te izvršni organizator Varaždinskih baroknih večeri Raymond Rojnik boravili su u Švicarskoj gdje su obavili razgovore o novim glazbenim suradnjama za 53. Varaždinske barokne večeri iduće godine.

„Odabir Švicarske kao države partner na Varaždinskim baroknim večerima pomno je biran i promišljen izbor s obzirom na nemjerljiv doprinos njihova glazbenog obrazovanja u kontekstu povijesno osviještene interpretacije rane glazbe“, ističe ravnatelj Festivala Davor Bobić, koji je zajedno s ravnateljem Rojnikom posjetio i glasovitu Scholu Cantorum Basiliensis u Baselu, najpoznatiji i najveći institut za proučavanje rane glazbe i njenog povijesno glazbenog izvođenja.

Ravnatelji su se susreli i razgovarali o gostovanju na 53. Varaždinskim baroknim večerima i s dirigentom, orguljašem i čembalistom Andreom Marconom, koji je 1997. godine utemeljio Venecijanski barokni orkestar, danas jedan od vodećih baroknih ansambla u svijetu, a glazbeni je i direktor La Centra Barockorchester Basel.

U Konzulatu Republike Hrvatske u Zürichu generalni konzul Slobodan Mikac organizirao je sastanak s umjetničkim voditeljima vodećih švicarskih ansambala specijaliziranih za ranu glazbu, Peterom Barczijem, umjetničkim voditeljem ansambla Capricornus Consort Basel i Konstantinom Timokhine, umjetničkim ravnateljem ansambla Ensemble Baroque De Zürich, a koji je bio usmjeren prema stvaranju novog oblika suradnje i uloge Švicarske Konfederacije kao zemlje partnera na Varaždinskim baroknim večerima.

Komentari