obilazak

Foto - Radovi na OŠ Sveti Ilija privedeni kraju: 'Ovo je magnet za obitelji'

Objavljeno: 11.02.2022. 13:08

Zadnja izmjena: 11.02.2022. 13:08

Izgradnja nove zgrade OŠ Sveti Ilija zajednički je projekt Republike Hrvatske, Varaždinske županije i Općine Sveti Ilija, a radove su danas obišli, između ostalih, župan Anđelko Stričak i načelnik Općine Marin Bosilj.

Građevinski radovi na izgradnji zgrade započeli su u lipnju 2020. godine te su sada privedeni kraju, a uslijedit će opremanje školske zgrade i dvorane. Ukupna vrijednost građevinskih radova je nešto više od 56 milijuna kuna, od čega 80 posto financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, pet posto Općina Sveti Ilija, a 15 posto ili 8,4 milijuna kuna Varaždinska županija. Uz to, za komunalne priključke (struja, voda, plin) Županija je kao osnivač škole dodatno osigurala 430 tisuća kuna.

- Ovo je prva škola u samostalnoj neovisnoj Hrvatskoj na području županije izgrađena od temelja do krova. Investicijom smo od A do Ž pokrili sve te nakon ovoga 15 do 20 godina ta zgrada može biti mirna. Kada sam se 2016. godine sastao s načelnikom i ravnateljicom u vezi projekta, komentari su bili da od toga neće biti ništa. Kada se prije dvije godine postavljao kamen temeljac, čemu je prisustvovao i premijer Plenković, komentari su bili isti. Na sreću, komentari se nisu ostvarili te je škola izgrađena - rekao je Stričak.

'Magnet za obitelji'

Načelnik Općine Sveti Ilija Marin Bosilj istaknuo je važnost ove investicije. - Imamo odličnu geografsku poziciju, a na nama kojima su ljudi dali povjerenje na najnižoj razini je da osiguramo najbolje uvjete za život. Škola će, uz primarni cilj koji je obrazovanje, biti lijep ukras naselju, ali i magnet za buduće obitelji s djecom. Najesen se nadamo velikom broju đaka i nadamo se da će djelatnicima i djeci tamo biti ugodno - rekao je načelnik.

Komentari