aktualno stanje

Osmi dan bez novooboljelih u Varaždinskoj županiji

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nemamo ni jedan novi slučaj zaraze koronavirusom pa su tako i danas ukupne brojke ostale nepromijenjene. Oboljelo je ukupno 46 osoba, a ozdravilo njih 30.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 04.05.2020. 12:43

Zadnja izmjena: 04.05.2020. 12:45

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nemamo ni jedan novi slučaj zaraze koronavirusom pa su tako i danas ukupne brojke ostale nepromijenjene. Oboljelo je ukupno 46 osoba, a ozdravilo njih 30.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin i dalje se nalazi 13 osoba, a u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu trenutno se liječe tri osobe s našeg područja.  Statistički se Varaždinskoj županiji pribrajaju još 4 osobe koje ovdje imaju samo prijavljeno mjesto prebivališta.U protekla 24 sata testirano su 42 osobe, a time ukupno do sada 1487 osoba.

U Varaždinskoj županiji broj osoba u preventivnoj mjeri samoizolacije smanjio se na skoro 1200 osoba što samo potvrđuje veliki udio osoba koji dolaze u našu županiju iz inozemstva samo na vikend.  Od strane PU varaždinske u protekla 24 sata zabilježena su dva  kršenja mjere samoizolacije, te 70 slučaja kretanja bez potrebne e-Propusnice.  

- U sklopu druge faze popuštanja mjera i u Općoj bolnici Varaždin kreće se s mjerama reaktivacije bolničkog sustava koji je zbog koronavirusa bio usmjeren samo na zbrinjavanje hitnih pacijenata. Odradit će se detaljne evaluacije lista čekanja za izvanbolničke i bolničke pacijente te utvrditi prioritete prema potencijalnom riziku za zdravlje svakog pacijenta, a svi bolesnici biti će obaviješteni o novim terminima. Sve pacijente pri ulasku u OB Varaždin očekuje uzimanje epidemiološke anamneze, a rad će biti organiziran na način kako bi u što kraćem razdoblju bili obrađeni ranije naručeni pacijenti. Svjesni da virus može ući u bolnički sustav i dalje će se strogo pridržavati svih epidemioloških mjera s ciljem zaštite svih pacijenata i djelatnika bolnice – navodi načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Više informacija o samoj reaktivaciji bolničkog sustava Opće bolnice Varaždin dostupne su na njihovoj web stranici https://obv.hr/vazne-obavijesti/normalizacija-bolnickog-sustava-432/

 

Komentari