nova školska godina

Osnovne škole u Varaždinu od ponedjeljka će pohađati 3.481 učenik, ovo su svi detalji

Prema podacima iz Grada Varaždina, ove će školske godine osnovne škole na području Varaždina pohađati 46-ero učenika manje nego prošle školske godine...
Objavljeno: 31.08.2023. 11:24

Zadnja izmjena: 31.08.2023. 12:04

Foto: Arhiva

U ponedjeljak, 4. rujna 2023. godine počinje nova školska godina 2023./2024., a u klupe varaždinskih osnovnih škola će tako u sjesti ukupno 3.481 školarac, od čega je 401 prvašić.

Prema podacima iz Grada Varaždina, ove će školske godine osnovne škole na području Varaždina pohađati 46-ero učenika manje nego prošle školske godine, dok će u školske klupe ove godine sjesti tri prvašića više nego prošle školske godine. Inače, za školsku godinu 2023./2024. Grad Varaždin osigurao je sredstva u iznosu od 200 tisuća eura za druge obrazovne materijale za učenike osnovnih škola s prebivalištem na području grada Varaždina.

Između ostalog, za prvašiće polaznice varaždinskih osnovnih škola osigurane su reflektirajuće trake radi bolje vidljivosti učenika u prometu, a Grad osigurava i financiranje troškova prijevoza iznad standarda za učenike upisnog područja III., IV. i VII. osnovne škole Varaždin i to za učenike od 1. do 4. razreda kojima je udaljenost od mjesta prebivališta do sjedišta škole manja od tri kilometra i za učenike od 5. do 8. razreda kojima je udaljenost od mjesta prebivališta do sjedišta škole manja od pet kilometara. 

- U novoj školskoj godini predviđeno je i osiguravanje 79 pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika koji će pružati podršku za 94 učenika s teškoćama u razvoju. S obzirom da se projektom nisu mogle pokriti potrebe svih učenika za pomoćnikom, Grad će financirati još sedam pomoćnika u nastavi za djecu koja su još u postupku ishođenje potrebnih rješenje za pomoćnike. U tu svrhu Grad će osigurati dodatnih 57 tisuća eura. Sveukupna vrijednost projekata za pomoćnike u školama iznosi 736,8 tisuća eura - navode iz Grada Varaždina.

Komentari