novitet

Osnovnoškolci u našoj županiji uskoro bi mogli dobiti novi program u školama, evo o čemu je riječ

Objavljeno: 16.06.2024. 08:22

Zadnja izmjena: 16.06.2024. 08:22

Foto: Lidija Filipović/Ilustracija

'Škola u prirodi' je ideja, ujedno i inicijativa nezavisnog županijskog vijećnika Zvonimira Sabatija čiji je cilj popularizacija zanimanja za poljoprivredu, zdravi način života i zdrava prehrana. Na nedavno održanoj sjednici Županijske skupštine Sabati je ukratko predstavio projekt tijekom aktualnog sata te uputio pitanje županu Anđelku Stričaku.

Naime, kako je kazao Sabati, navedeni program razvija već nekoliko mjeseci, a obavio je i razgovore s nadležnim pročelnicima i županom te je pred finalizacijom.

- Da bi se to moglo realizirati zahtjevat će i određena sredstva koja nisu predviđena u prorčaunu. Da li je Županija spremna uključiti ta sredstva u rebalans kako bi se s tim programom krenulo već na jesen? - pitao je vijećnik Sabati župana. 

'Što dogovorite bit će ispoštovano'

Stričak je potvrdio kako se o 'Školi u prirodi' razgovaralo u više navrata te je istaknuo kako je vrijeme da krenu i konkretni koraci po tom pitanju.

- U devetom mjesecu ćemo imati rebalans proračuna. Tada ćemo vidjeti koliko sredstava možemo namijeniti za taj program. Pozivam vas da porazgovarate i sa pročelnikom Huđekom, s ravnateljima osnovnih škola i sve što s njima dogovorite budete sigurni da će biti ispoštivano i realizirano – kazao je župan Stričak.

Komentari