nova odluka

Otkazane svete mise i svi sakramenti do daljnjega!

Varaždinska biskupija

Objavljeno: 19.03.2020. 10:23

Zadnja izmjena: 19.03.2020. 10:26

Biskupi Hrvatske biskupske konferencije donijeli su privremene mjere koje stupaju na snagu u petak 20. ožujka 2020. i traju do drugačije odluke.

Da bi se izbjeglo širenje bolesti COVID-19 i očuvalo zdravlje stanovništva, sve se svete mise, slavlja sakramenata, sakramentala, pučke pobožnosti, župna slavlja i drugi događaji i svi sastanci otkazuju do daljnjega, kako unutar zatvorenih prostora tako i na otvorenim prostorima. Što se ostalih odluka tiče, između ostalog je donijeta odluka kako nad/biskupijski, župni i drugi crkveni uredi te crkveni arhivi ostaju zatvoreni do daljnjega. Vjernici se mogu obratiti navedenim ustanovama isključivo telefonom ili elektroničkom poštom.

Crkve su za vrijeme epidemije otvorene isključivo pod sljedećim uvjetima: a) crkve su otvorene samo za osobnu molitvu zdravih vjernika koji su bez simptoma akutne plućne bolesti; b) u crkvi istodobno smije biti prisutno najviše deset osoba pazeći pritom da razmak između osoba bude barem 2 metra; c) crkva otvorena za vjernike mora imati stalno otvorena vrata, uz mjere pojačane higijene i svakodnevnog čišćenja.

 

Komentari