zbog loše epidemioploške situacije

Otkazuje se ovogodišnji Špancirfest, vjerojatno i Barokne večeri

Otkazuje se ovogodišnji Špancirfest, ali i Varaždinske barokne večeri, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.07.2020. 10:43

Zadnja izmjena: 17.07.2020. 10:55

Otkazuje se ovogodišnji Špancirfest, a vjerojatno takva sudbina čeka i Varaždinske barokne večeri, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije.

Kako je istaknuto, na festivalu je nemoguće poštivati sve propisane epidemiološke uvjete, a došla je i preporuka iz HZJZ-a i Ministarstva kulture kako se ne preporuča održavanje festivala. - Odlučili smo odustati da ne stvaramo troškove jer kad bismo potpisali ugovore, morali bismo i platiti određeni dio. To je nepopularno, i ja sam se osobno nadao da će ti festivalski dani biti odušak od cijele situacije, međutim, u ovakvim okolnostima to nije moguće - rekao je Čehok i dodao kako će se sredstva preusmjeriti na kupnju radnih bilježnica i ostalIh materijala za sve obvezne predmete u školi.

Direktorica TZ Grada Varaždina Jelena Toth najavila je pak kako će posjetitelji od 21.- 30. kolovoza na Facebook stranici Špancirfesta imati prilike vidjeti najbolje festivalske trenutke koji su obilježili proteklih pet godina, ali i osvojiti vrijedne nagrade sponzora.

Komentari