problem odvoza otpada

Foto - Slučaj otpada u Poljani - rješenje ovaj tjedan?

Na ovu se temu danas osvrnuo i župan Anđelko Stričak koji je u međuvremenu obavio razgovarao s Nevenom Bosiljem...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.06.2021. 11:50

Zadnja izmjena: 14.06.2021. 15:23

Bivši gradonačelnik Ivan Čehok danas se ponovno obratio priopćenjem za medije vezano uz odvoz otpada u Poljanu Biškupečku te tvrdi kako je ''notorna laž'' da je njegova gradska vlast odgovorna za ovaj problem.

Gradonačelnika Nevena Bosilja Čehok optužuje da je znao da će se dosadašnji deponij zatvoriti za Čistoću i da o tome nije obavijestio građane.

- Gradonačelnik Bosilj ovim potvrđuje svoju nesposobnost. Simptomatično je da mu u tome sekundira lista Budimo grad objavljujući laži o odvozu i deponiranju svježega otpada. Budimo grad se tako pokazuje kao rezervna lista SDP-a s notornim lažima da je ovo odgovornost bivše vlasti - kazao je Čehok dodajući kako njegova lista ima alternativno rješenje za otpad no kako Bosilj nije o tome htio razgovarati.

'Kriv je Čehok'

S druge strane, Neven Bosilj i Budimo grad tvrde kako je za ovaj problem odgovoran nitko drugi nego Ivan Čehok, i to jer je osam mjeseci znao da ugovor s odlagalištem ističe i da Čistoća neće imati kamo odvoziti otpad. - Po saznanju o problemu odvoza smeća koji sam zatekao, odmah sam poduzeo intenzivne kontakte sa županom Stričakom i direktorom Čistoće Skrozom te urgentno rješavam problem koji se nikako ne smije stavljati pod tepih kako se to činilo proteklih mjeseci - izjavio je Bosilj.

'Rješenje ovaj tjedan'

Na ovu se temu danas osvrnuo i župan Anđelko Stričak koji je u međuvremenu obavio razgovarao s Nevenom Bosiljem. - Složili smo se da ćemo taj razgovor nastaviti i ovaj tjedan ćemo naći rješenje. Taj komunalni otpad nije samo naš nego i iz drugih gradova i općina iz Varaždinske županije - izjavio je Stričak.

'Nitko nas nije obavijestio'

Medijima se obratio Franjo Puškadija, predsjednik MO Poljana koji ističe kako je najveći problem taj što mještane nitko o tome nije obavijestio. - Mi ne ulazimo u odgovornost zašto je došlo do ovoga jer nemamo informacija, ali smatramo da je dužnost novoga gradonačelnika bila da nas pozove na razgovor odmah i da nam dade točne prijedloge i rokove rješenje ovog problema jer ovo nije tema za rješavati negdje kasnije kad se nađe vremena u protokolu - rekao je Puškadija.

Komentari