komentar

Batinić o odvozu otpada u Jerovec: To je protuzakonito!

Gradonačelnik Neven Bosilj ostao je pri stavu da otpad mora ići u Jerovec, a budući da Jerovec otpad ne želi preuzeti - najavio je podnošenje inspekcijske prijave.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 06.07.2021. 08:54

Zadnja izmjena: 06.07.2021. 08:58

Foto: ARHIVA

Na jučer održanom sastanku koncesionara Čistoće direktor Davor Skroza obznanio je kako privremeno prestaje odvoz mješanog otpada sve do kad se ne pronađe rješenje, odnosno odlagalište.

  • eTV - Izvještaj sa sastanka: "Da, imat ćete Napulj jer se obustavlja odvožnja otpada!" , više OVDJE.

Gradonačelnik Neven Bosilj ostao je pri stavu da otpad mora ići u Jerovec, a budući da Jerovec otpad ne želi preuzeti - najavio je podnošenje inspekcijske prijave. Za komentar smo pitali i gradonačelnika Ivanca Milorada Batinića koji pak tvrdi kako je prema zakonskim dokumentima Jerovec dužan prihvatiti otpad samo iz područje bivše Općine Ivanec.

- Oni krivo tumače zakon i moraju se upoznati s dokumentima, a za Grad Varaždin nije nigdje navedeno na koje će odlagalište voziti svoj otpad. Ovdje se ne radi o tome da ja to neću dozvoliti već da to nije temeljno na zakonu - rekao je Batinić i dodao kako vjeruje da ministar Tomislav Ćorić neće dozvoliti da se otpad iz Varaždina vozi u Jerovec.

 

Komentari