sjednica gradskog vijeća

Bosilj: 'Skroza želi da grcamo u smeću!' Oporba: 'Zašto baš Avirović?!'

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.07.2021. 15:01

Zadnja izmjena: 13.07.2021. 15:58

Iako se tema otpada u Poljani Biškupečkoj nije našla među 16 točaka dnevnog reda na sjednici Gradskog vijeća, o njoj se najviše raspravljalo na aktualnom satu.

- Među 16 točaka na dnevnom redu nema točke o otpadu, a to je problem broj jedan. Očekivao sam da ćemo imati raspravu, pa je moje pitanje koje je trajno rješenje tog problema - pitao je Damir Habijan?

Gnjili, truli, smrdi

Na temu otpada na aktualnom satu osvrnuo se i Zlatan Avar. - Zašto se vršio pritisak na nadzorni odbor Čistoće i koje su kompetencije Saše Avirovića koji se spominje kao zamjena za Davora Skrozu - pitao je Avar, dok je pak Čehok prozvao gradonačelnika Bosilja da se nije obratio mještanima Poljane.

- Tamo gnjili, truli i smrdi 700 tona otpada, a vi ste otišli na godišnji umjesto da ste se obratili građanima i konačno odgovorili na pitanje gdje se pretovaruje otpad? - rekao je Čehok.

'Vozi u krivom smjeru'

Gradonačelnik Neven Bosilj nije pojedinačno odgovarao na pitanja, već je temu otpada obrazložio u jednom odgovoru:

- Jedino Čistoća od 50 tvrtki u Hrvatskoj nije osigurala kapacitete za zbrinjavanje otpada, a imali su priliku potpisati ugovor u prosincu sa Piškornicom. Sve tvrtke ugovaraju odvožnju otpada direktnim ugovorima, jedino Čistoća traži od odlagališta da se jave za javnu nabavu - rekao je Bosilj i ovako to slikovito opisao:

- Direktor Čistoće vozi 500 km autoputom u krivom smjeru i čuje na radiju da se netko vozi krivim smjerom, a on veli: Pa da jedan, tisuće ih se vozi u krivom smjeru - rekao je Bosilj te još jednom direktora Davora Skrozu prozvao za "nekooperativnost"

- On pokušava napraviti sve da Varaždin grca u smeću - zaključio je Bosilj i ponovno najavio njegovu smjenu.

Na pitanje koje su kompetencije Saše Avirovića koji se spominje kao novi v.d.direktora Čistoće, odnosno Skrozin nasljednik Bosilj odgovara kako će Avirović koji, kako kaže, ima iskustva biti postavljen za privremenog direktora do trenutka kada se ne raspiše javni natječaj.

Komentari