dugoročno rješenje

Batinić prijeti svim pravnim sredstvima, no Jerovec se i dalje smatra rješenjem za otpad

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 07.09.2021. 09:40

Zadnja izmjena: 07.09.2021. 09:59

Gradski vijećnik Damir Habijan na prošloj je sjednici Gradskog vijeća postavio pitanje oko dugoročnog rješenja odvožnje komunalnog otpada.

Podsjetimo, nakon što se miješani komunalni otpad gomilao u pretvoranoj stanici u Poljani Biškupečkoj doneseno je privremeno rješenje koje je na snazi do 31.prosinca, a prema kojem se otpad odvozi na odlagalište ''Baćanska'' u Općinu Davor. Ipak, gradska vlast smatra kako je dugotrajno rješenje ipak odlagalište u Jerovcu.

- Budući da je inspekcija zaštite okoliša izdala nalog društvu Čistoća d.o.o da se otpad transportira u odlagalište Jerovec, kako nalaže i Zakon te Plan gospodarenja otpadom RH, za očekivati je da će se u narednom razdoblju, sve dok RCGO ''Piškornica'' ne započne s radom, otpad odlagati u Jerovcu. Ukoliko to izostane, grad Varaždin će biti prisiljen tražiti dodatne varijante zbrinjavanja, kao što je ova s Općinom Davor, Koprivničkim Ivancem, te Općinom Velika Trnovitica - stoji u odgovoru na vijećničko pitanje.

'Ne pada mi napamet!'

Podsjetimo što je ljetos izjavio gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić: "Ne pada mi na pamet otvoriti rampu na jerovečkom deponiju za ijednu kantu tuđeg smeća, a kamoli za tisuće tona otpada iz drugih 15 gradova i općina! Ne postoji zakonska osnova temeljem koje bi ičije smeće, osim iz 6 JLS-ova ivanečkog kraja, moglo u Jerovec. Stoga, najavljujem pravnu bitku jer je ovakva ucjena i prisila na Ivkom, Grad Ivanec i gradonačelnika sramota za državu, ali i za moralni integritet političkih aktera koji stoje iza ove priče", rekao je. Više ovdje.

Komentari