kako riješiti problem?

Ovaj semafor u Varaždinu zadaje glavobolje vozačima i jedan je od najkompliciranijih u Hrvatskoj

Za izmjenu signalnog plana, navode iz Grada Varaždina, potrebno je izradiit prometni elaborat od strane ovlaštene institucije uz odobrenje MUP-a i Hrvatskih željeznica.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 28.03.2022. 09:03

Zadnja izmjena: 28.03.2022. 10:24

Jedno od pitanja na protekloj sjednici Gradskog ticalo se semafora kod Kućanske rampe koji prema tvrdnjama vijećnika Hrvoja Petrića stvara velike probleme vozačima.

Naime, Petrić semafor kod Kućanske rampe naziva 'problematičnim' te kao glavni problem spominje kratak interval pogotovo kada se radi o skretanju ulijevo u Aninu ulicu. Zanimalo ga je stoga može li se taj interval produžiti.

Iz Grada Varaždina odgovorili su kako navedeni semafor radi sukladno projektu u signalnom planu za koji su suglasnost dali MUP te Hrvatske željeznice. Za izmjenu signalnog plana, navode iz Grada Varaždina, potrebno je izradiit prometni elaborat od strane ovlaštene institucije uz odobrenje MUP-a i Hrvatskih željeznica.

- Već smo i prije imali inicijative za prometno raskrižje (dopunske strelice i slično), ali prema izjavi proizvođača spomenutog semafora, taj uređaj i signalni plan jedan je od tri najkompliciranija u Hrvatskoj zbog povezanosti sa signalom HŽ-a što znači da i oni moraju raditi na reprogramiranju uređaja, a čiji trošak bi bio samo za izradu projektne dokumentacije 25 tisuća kuna što za sada nije prihvaćeno - poručuju iz Grada Varaždina. 

Komentari