VOZAČI OPREZ

Ovaj vikend policija će pojačano nadzirati promet

Objavljeno: 20.03.2021. 07:56

Zadnja izmjena: 20.03.2021. 07:57

Policijski službenici i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Policijske uprave varaždinske, pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Na području cijele Varaždinske županije, provodit će se i operativna akcija „Alkohol“.

Iz PU varaždinske skreću pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojaseva i druge.

Također mole sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji.

U nedjelju, 21. ožujka od 9.45 do 12 sati u Ludbregu, održat će se utrka pod nazivom „Centrum Mundi 2021.“. Tijekom utrke, privremeno će se zatvoriti promet vozila na trasi kretanja sudionika i to za utrku za građane (2.500 m) i atletičare (10.000 m) s početkom u 10 sati:  Kalnička ulica – Ulica Petra Zrinskog – Ulica centra svijeta – Trg svetog Trojstva – Ulica kardinala Stepinca – Ulica M. P. Miškine – Koprivnička ulica – Ulica bana Jelačića – cilj: Kalnička ulica – Otok mladosti. Promet će se u tom vremenu odvijati obilaznim pravcima, a građane molimo da poštuju  privremenu regulaciju prometa.

Komentari