donosimo detalje

Ulice u ovom dijelu grada bit će zatvorene minimalno tri mjeseca, spremaju se radovi

Objavljeno: 19.03.2024. 18:27

Zadnja izmjena: 19.03.2024. 18:27

Foto: Arhiva

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj tijekom današnje sjednice Gradskog vijeća najavio je kako uskoro kreću radovi na izgradnji prvog turbo rotora u Varaždinskoj županiji, onog u Gojancu. Radovi će dovesti do povećanih gužvi na toj dionici, ali i do zatvaranja ceste. 

Naime, kako bi se radovi završili u roku koji je predviđen (180 dana), kaže Bosilj, zatvorit će se cesta na nekoliko mjeseci, sve do Špancirfesta.

- Imao sam ovaj tjedan sastanak s predstavnicima policije i Hrvatskih ceste te Colasom koji je izvođač radova. 15. travnja kreću radovi na rotoru Gojanec i to će biti prvi turbo rotor. Nažalost, od 15.5. do Špancirfesta, minimalno tri mjeseca,  zatvorit će se ulaz i izlaz iz Varaždina kroz Ulicu braće Radića zato jer bi inače na bilo koji drugi način dobili teretni kamionski promet u gradu, a to ne možemo dozvoliti. Druga opcija je jedino zatvaranje obilaznice, tako da, dogovorili smo sa Colasom da će raditi 10 sati dnevno da se što više skrati taj dio – kazao je.

'Svi su spremni za izazove'

Nadalje, objasnio je kako će promet u navedeno vrijeme funkcionirati te najavio kad počinju radovi na rotoru u Hrašćici.

- Ljudi koji dolaze u Varaždin iz pravca Ivanca morat će skretati na lijevo u Optujsku ili desno prema Poljani Biškupečkoj i na taj način ulaziti/izlaziti iz grada ili će ići preko ceste za Novu Ves. Bit će sve privremne regulacije prometa i bit će malih problema zato jer će se raditi u isto vrijeme i vVrazova ulica od Kačićeve pa do Hallerove, radit će se još jedan rotor u Zagrebačkoj koji mora isto tako biti gotov do Špancirfesta. Imat ćemo određenih izazova, ali policija i naše i prometno redarstvo i komunal su spremni za te izazove. Kad se završi rotor Gojanec, kreće odmah rotor Hrašćica. Tamo neće biti zatvaranja prometa – zaključio je.

Komentari