na starom gradu

Ove subote u Varaždinu 'Hod za život', ali i kontraprosvjed 'Subota za slobodu'

Objavljeno: 30.05.2023. 17:09

Zadnja izmjena: 30.05.2023. 17:09

Ove subote u Varaždinu, na Starom gradu održava se drugi po redu "Hod za život, obitelj i Hrvatsku" u 10:30 sati, a u isto vrijeme i gotovo na istom mjestu održava se i drugi po redu kontraprosvjed "Subota za slobodu".

Kako navode organizatori "Hoda za život", ovogodišnje geslo Hoda je "Ne zaustavljaj otkucaje moga srca! Samo daj mi ljubav…". I ove godine Hod se održava u 12 gradova diljem Hrvatske, a ruta onog u Varaždinu je od Starog grada pa Korzom i "Dučanskom" ulicom sve do Kapucinskog trga. 

- Niti jedno nerođeno dijete nije neželjeno od svih. Dakle svako nerođeno dijete netko želi. Svako nerođeno dijete ima nekoga tko ga želi i tko za njega ima ljubavi. Mi se nadamo da će ove poruke Hoda za život u 12 hrvatskih gradova pronijeti poruku kroz cijelu našu zemlju i sve nas ojačati, ojačati žene, zaštititi nerođenu djecu i omogućiti da gradimo kulturu mira i života - naveli su organizatori Hoda.

S druge strane, kao i prošle godine, u isto vrijeme održava se i drugo po redu mirno okupljanje pod nazivom "Subota za slobodu" u Varaždinu. Novim okupljanjem, kako navode organizratori, šalje se stara poruka: "Varaždin i njegovi građani i građanke uvijek su bili otvoreni, tolerantni, uključivi i želimo da tako ostane."

- Pravo na izbor, tjelesnu autonomiju, slobodno odlučivanje o vlastitom tijelu i planiranju obitelji, to su vrijednosti koje baštinimo i za koje ćemo se glasno zalagati u subotu, ali i svaki drugi dan u tjednu. Pozivamo sve sugrađane i sugrađanke koji zajedno s nama žele grad u kojem nema mjesta netoleranciji, osudama i diskriminaciji. Dok drugi kleče protiv ljudskih prava, mi ustajemo za slobodu - naveli su organizatori "Subote za slobodu".

Komentari