dan crvenih haljina

Ovo je 39-godišnja majka troje djece koja je doživjela moždani udar u 37. tjednu trudnoće

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 04.02.2022. 11:50

Zadnja izmjena: 04.02.2022. 15:15

Martina Kosec, 39-godišnja majka troje djece je doživjela i preživjela moždani udar u 37. tjednu trudnoće, a o svojem je iskustvu govorila danas u Varaždinu gdje je održana javnozdravstvena akcija „Dan crvenih haljina“.

Smetnje su kako kaže, nastale naglo - jaka glavobolja, trnci u jeziku i otežan govor. Nakon početnog straha, liječnici su im obznanili kako je riječ o moždanom udaru.

- Nakon liječenja sam se, na svu sreću, jako dobro oporavila, ali povremeno primjećujem da mi još uvijek titra usnica. Ostane ti neki strah i razmišljaš hoće li se nešto takvo ponoviti i nikome ne bih poželjela da prođe to što sam ja prošla, zato se treba paziti i  zdravo živjeti – poručila je svima Martina Kosec.

Cilj današnje akcije je bio  podići svijest o moždanom udaru te o specifičnostima moždanog udara kod žena, a akciju su dolaskom podržali predstavnici županijske vlasti, specijalisti neurolozi iz Opće bolnice Varaždin, te studenti sestrinstva Sveučilišta Sjever.

- Svjesni smo kako je prevencija vrlo važna stoga je  upoznavanje naših građana sa svim zdravstvenim opasnostima koje im prijete jedan od naših zadataka. Time ćemo i kvalitetu zdravstva dići na još veću razinu u našoj županiji. Bez obzira na epidemiju koronavirusa nije se stalo s radom i zahvatima u bolnici, već naprotiv, sve zakazane i dogovorene operacije i pregledi su odrađeni. Koristim priliku  da pozovem građane da se odazovu na preventivne preglede jer to je bit svega i zato postoje ovakve i slične akcije – rekao je župan Anđelko Stričak. 

 

Komentari