crveni križ

Donosimo popis namirnica i potrepština koje možete donirati za izbjeglice iz Ukrajine

Tim Hrvatskog Crvenog križa koji je protekli vikend boravio u Ukrajini, provjerio je stanje izravno na terenu kako bi se uvjerio što je točno potrebno ljudima izbjeglima iz Ukrajine, kao i najbolji način za dostavu pomoći...
Objavljeno: 10.03.2022. 08:40

Zadnja izmjena: 10.03.2022. 09:03

Hrvatski Crveni križ je započeo s prikupljanjem materijalne humanitarne pomoći za izbjeglice iz Ukrajine.

Uz Varaždinske Toplice, čiji je kapacitet za prijem izbjeglica iz ratom zahvaćene Ukrajine 90 posto popunjen, jučer je otvoren novi prihvatni centar u Maloj dvorani u Areni Varaždin, gdje je predviđen kapacitet od 200 smještaja. Budući da je Mala dvorana tranzitni centar, osobe u njoj mogu biti smještene maksimalno 48 sati. Izbjeglicama su u oba prihvatna centra osgirani smještaj, hrana, ali i medicinska skrb.

Popis artikala rezultat je dogovora s Crvenim križevima iz Ukrajine i okolnih zemalja. Naime, tim Hrvatskog Crvenog križa koji je protekli vikend boravio u Ukrajini, provjerio je stanje izravno na terenu kako bi se uvjerio što je točno potrebno ljudima izbjeglima iz Ukrajine, kao i najbolji način za dostavu pomoći. U skladu s tim, ali i iskustvom rada s izbjeglicama koje su zaštitu potražile u Hrvatskoj, kreiran je popis potrebnih proizvoda i Hrvatski Crveni križ trenutno neće prikupljati ništa osim navedenoga.

U nastavku pročitajte popis artikala koje Hrvatski crveni križ prikuplja za izbjeglice iz Ukrajine, a koje možete donirati u najbližem društvu Crvenog križa te u Nacionalnom logističkom centru Hrvatskog Crvenog križa:

 

Komentari