GAMING INDUSTRIJA

Varaždinac Petar Brljak jedan je od najboljih hrvatskih esportaša

Objavljeno: 09.05.2021. 08:42

Zadnja izmjena: 09.05.2021. 08:42

Esport, koji je natjecateljsko igranje video igara, igra se na računalima, konzolama, ali i mobilnim telefonima. Baš kao i sport, vrlo je popularan, a esportaši u svijetu postižu zavidne rezultate.

''Ovo su najbolji hrvatski esportaši: Zarađuju stotine tisuće dolara, za jednog Amerikanci daju milijune!'', naslov je članka Jutarnjeg lista u kojem predstavljaju najbolje u esportu, a jedan od njih je i Varaždinac Petar Brljak koji ostvaruje odlične rezultate u u simulaciji vožnje rFactor nastupajući za tim Williams Esports. 

Prema podacima specijalizirane web stranice easportsearnings.com, ovaj 27-godišnjak je do sada na 21 turniru zaradio nešto više od 30 tisuća dolara baveći se ovim esportom.

- Kao klinac sam se zabavljao igrajući Gran Turismo 2 i Colin McRae Rally, a kada se u to ubaci još i religiozno praćenje Formule 1 od desete godine, vjerojatno je očito kako sam dospio ovdje. Simracing kao esport nije zapravo bio prisutan sve do prije tri ili četiri godine, ali rekao bih da mi je prvi kontakt s ozbiljnijim bavljenjem simracingom bio 2011. Negdje od kraja 2010. počeo sam voziti volanom, koji je bio rođendanski poklon, i utrkivati se u public lobbyjima ili malim "forumskim" ligama, samo za malo zabave. No tada sam naletio na prilično profesionalno napravljene sažetke utrka Formula SimRacing lige, u igri rFactor - rekao je Brljak za Jutarnji list.

Komentari