25 godina službe

Ovo poznato lice napušta županijsku politiku, pljeskom je ispraćen iz dvorane

Objavljeno: 21.09.2022. 13:38

Zadnja izmjena: 21.09.2022. 13:50

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine rečeno je kako dugogodišnji županijski pročelnik Odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek odlazi u mirovinu.

Naime, temu je otvorio vijećnik Roman Veršić kojeg je zanimalo zašto sada odlazi u prijevremenu mirovinu, a kako je odgovorio župan Anđelko Stričak, pročelnik Huđek odlazak je najavio još na proljeće, nakon što je 25 godina vodio taj upravni odjel.

- S obzirom da ga znam od 1998. godine, nikad se nije dogodilo da se nije javio na telefon, da nije izašao tada meni kao načelniku ili Osnovnoj školi Visoko u susret, a vjerujem da je takav bio i prema svima ostalima. Nije bilo nijednog razloga da mu ne udovoljim odlazak u mirovinu. Iako sam naglasio da neću imati savjetnike, njemu sam ponudio mogućnost da ostane koliko-toliko u sustavu kao savjetnik - rekao je.

Ispraćen pljeskom

Također, Huđek je danas obrazložio točku Prijedloga odluke o izmjenu Odluke o utvrđivanju mreže programa centara izvrsnosti Varaždinske županije, nakon čega je župan istaknuo kako je ovo bilo njegovo posljednje sudjelovanje u raspravi na sjednicama Županijske skupštine kao pročelnika.

- Koristim priliku da mu zahvalim na marljivom radu i svemu onome što je upravo zahvaljujući njemu odrađeno, a da naše školstvo bude što bolje i kvalitetnije. Još jednom hvala - rekao je Stričak, nakon čega su vijećnici pljeskom ispratili Huđeka iz dvorane, a vijećnik Marijan Cingula dodao je kako bi ga se trebalo predložiti da državno odlikovanje.

Komentari