PODRUM PONEDJELJKOM

Izložba Monike Rusak 'Negdje između' ovog ponedjeljka u Centru za mlade i nezavisnu kulturu P4

Objavljeno: 13.08.2021. 09:51

Zadnja izmjena: 13.08.2021. 09:51

Organizatori programa "Podrum ponedjeljkom" iz udruge Filmsko-kreativni studio VANIMA odlučili su ugostiti umjetnicu Moniku Rusak u prostorima Centra za mlade i nezavisnu kulturu – P4, pa će ovog ponedjeljka s početkom u 19 sati biti službeno otvorenje izložbe.

Krajem prošle godine mlada varaždinska umjetnica Monika Rusak izlagala je u Galeriji HDLU u Kuli stražarnici Starog grada svoju izložbu radova pod nazivom "Negdje između". Autorica je inspiraciju pronašla u snažnim antičkim ženama i nedostižnim svemirskim tijelima koji upućuju na nešto dalekosežno i nedodirljivo prigodna podloga za izradu umjetničkih radova povezanih u izložbi pod nazivom "Negdje između" koja se sastoji od mobilne instalacije sa ženskim portretima koji izranjaju iz "morske" pjene i svojevrsnog zvjezdanog mozaika sastavljenog od fotografija madeža istih žena povezanih u konstelaciju.

Njezin diplomski rad, a ujedno i debitantski, dokumentarno- eksperimentalni film "Zauvijek" sudjeluje na brojnim filmskim festivalima. Područje rada kojim se bavi jesu fotografija i filmska umjetnost. U zadnjih nekoliko godina sudjelovala je u nizu edukacijskih, umjetničkih i kulturnih programa, pohađala radionice i bavila se umjetničkim radom te izlaganjem svojih radova. Članica je HDLU Varaždin i Filmsko-kreativnog studia VANIMA. Živi i djeluje u Varaždinu u kojem radi u svome obrtu.

Komentari