svjetski poznati animator

Ovu subotu glasni pucanj izvodi oskarovac Josh Staub

Objavljeno: 24.05.2024. 08:04

Zadnja izmjena: 24.05.2024. 08:05

Varaždinska građanska garda pucanj iz topa ovu subotu, 25.5. posvećuje ambasadoru VAFI & RAFI – internacionalnog festivala animiranog filma djece i mladih, oskarovcu Joshu Staubu. Nakon smjene straže od 11 do 12 sati ispred gradske vijećnice, popularni Purgari točno u podne izvode glasni pucanj iz topa na Starom gradu.

Josa Staub je član Akademije filmskih umjetnosti i znanosti (AMPAS) koja dodjeljuje američku filmsku nagradu Academy Award (popularnog Oscara). Ovaj je svjetski poznati animator od ove godine i ambasador varaždinskog festivala animiranog filma. Riječ je o filmskom redatelju, scenografu i supervizoru vizualnih efekata koji je radio u Walt Disney Animation Studios i Netflix Animation, a sudjelovao je u više od 20 filmskih projekata uključujući Oscarom nagrađene filmove Frozen, Paperman i Feast. Uz svoje filmske i druge projekte, Staub također predaje filmsku umjetnost na USC School of Cinematic Arts, te je jedan od osnivača organizacije Rise Up Animation, koja se zalaže za povećanje raznolikosti u industriji animacije.

Josh Staub nije prvi put u Varaždinu. Prije više godina sudjelovao je i u programu drugog VAFI festivala, a 2022. godine je bio i na čelu VAFI žirija. To što je on od ove godine ambasador VAFI-ja je također jedna od činjenica koja govori u prilog važnosti koju međunarodni umjetnički krugovi poklanjaju varaždinskoj filmskoj manifestaciji.

Komentari