ni potvrde ni demantija

Željko Bedeković od jeseni novi direktor Parkova?

Službene potvrde o tome nema, ali nema ni demantija. Da su pak promjene započele, u jučerašnjem eTV Intervjuu dao je naslutiti i gradonačelnik Neven Bosilj.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 01.07.2021. 14:22

Zadnja izmjena: 01.07.2021. 15:06

Ako je za vjerovati gradskim političkim kuloarima, novi direktor Parkova trebao bi biti iz redova Reformista, a pozicija bi trebala pripasti Željku Bedekoviću.

Službene potvrde o tome nema, ali nema ni demantija. Da su pak promjene započele, u jučerašnjem eTV Intervjuu dao je naslutiti i gradonačelnik Neven Bosilj.

- Sazvao sam Skupštinu Parkova gdje ću društvo preoblikovati iz D.D u D.O.O i članove nadzornog odbora smanjiti sa sedam na pet - otkrio je Bosilj.

Novi gradonačelnik u međuvremenu je ukinuo i nadzorni odbor Gradskih tržnica, a "ukinut" će i Centar kompetencija obnovljivih izvora energije, koji će biti primoran izaći na tržište.

Promjene na jesen?

Na čelu "Parkova" u protekle četiri godine, kao što je poznato, bio je HDZ-ov Alen Runac, budući da je HDZ podržavao većinu u proteklom sazivu Gradskog vijeća.

I jedan i drugi, i Runac i Bedeković, na proteklim izborima bili su kandidati za gradonačelnike u svojim sredinama: Runac u Varaždinu, Bedeković u Varaždinskim Toplicama.

Protekle, 2020. godine Parkovi su poslovali s 21,5 milijuna kuna prihoda, 20-ak tisuća kuna dobiti i zapošljavali točno stotinu djelatnika. Predsjednica sedmeročlanog nadzornog odbora bila je Ljiljana Levatić-Uskoković, a njezin zamjenik Vlado Sevšek.

Promjene u tvrtci očekuju se, kako neslužbeno doznajemo - na jesen.

Cijeli intervju s gradonačelnikom Nevenom Bosiljem moožete pogledati ovdje:

 

Komentari