sjednica vijeća

Sutra se sastaje gradsko vijeće - ovo su tri ključne točke o kojima će se raspravljati

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.07.2021. 09:54

Zadnja izmjena: 12.07.2021. 09:54

Sutra će se u 13 sati u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu održati 2. sjednica Gradskog vijeća, a na dnevom redu je 16 točaka.

Između ostalog, vijećnici će raspravljati o prijedlogu odluke o preoblikovanju trgovačkog društva Parkovi d.d u trgovačko društvo Parkovi d.o.o te prijedlogu zaključka o davanju suglasnosti na sklapanje Ugovora o nagodbi radi obročne otplate dugovanja prema T.P.N Arena Drava. Također, 4.točka dnevnog reda je prijedlog zaključka o stavljanju izvan snage Zaključka o davanju suglasnosti na sklapanje nagodbe kojim se rješavaju dugogodišnji sudski sporovi.

Podsjetimo, gradonačelnik Neven Bosilj još je u našem intervjuu najavio kako će preoblikovati Parkove, a kako stoji u službenom obrazloženju, preoblikovanje se predlaže u svrhu '' ekonomičnosti i jednostavnijeg funkcioniranja trgovačkog društva''.

Što se pak tiče dugovanja prema T.P.N Drava ( Projekt gradske sportske dvorane), neposredno nakon preuzimanja vlasti, gradska vlast je izvijestia kako ih je zatekao dug od 12 milijuna kuna, a prema njihovim navodima, do toga je došlo jer je bivša vlast Max Böglu "na svoju ruku" uplaćivala smanjeni iznos zakupnine uslijed covida. Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković izjavio kako su uspjeli dogovoriti otplatu tog duga u roku od godinu dana, na način što će se podići rata najmanine, a upravo će se taj prijedlog odluke naći na dnevnom redu sutrašnje sjednice.

S obzirom kako je najaktualnija tema posljednjih tjedana ona o odvozu otpada, očekuje se kako će se aktualnom satu upravo oko te tematike razviti žustra rasprava između bivše i aktualne vlasti. 

 

 

Komentari