u okviru dugogodišnjeg projekta

PBZ Grupa donirala gotovo 350.000 kuna Odgojnom domu Ivanec

Objavljeno: 18.10.2019. 11:18

Zadnja izmjena: 18.10.2019. 11:21

U srijedu su predstavnici PBZ Grupe uručili Odgojnom domu Ivanec donaciju u iznosu od 349.305,91 kuna. Ovo je četrdeseta donacija koju je PBZ Grupa realizirala u okviru svog dugogodišnjeg projekta "Činim dobro svaki dan", a njome je omogućeno opremanje senzorne i informatičke sobe te uređenje teretane i nogometnog igrališta za četrdesetak korisnika Odgojnog doma Ivanec.

Projekt "Činim dobro svaki dan" namijenjen je pomaganju djece i mladih.Sredstvima prikupljenim za ovaj projekt PBZ Grupa pomaže dva nacionalna projekta za dobrobit djece i mladih: projekt "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te projekt "Praćenje djece s neurorizicima" Ministarstva zdravstva.

Sredstva se prikupljaju na način da PBZ Grupa za  svaku transakciju napravljenu American Express karticom sa srcem i Visa karticom sa srcem izdvaja po jednu kunu, bez dodatnog troška za korisnike kartice.

PBZ Grupa je za projekt "Činim dobro svaki dan" dosad prikupila gotovo 18 milijuna kuna te realizirala 40 donacija, uključujući 29 donacija pedijatrijskim odjelima i dječjim bolnicama za kupnju suvremenih medicinskih uređaja i 11 donacija ustanovama socijalne skrbi za kupnju potrebne opreme.

-Raduje me da smo, zahvaljujući našem projektu "Činim dobro svaki dan", pomogli i Odgojnom domu Ivanec. Nadam se da će novoopremljene učionice i nogometno igralište omogućiti kvalitetniju nastavu i izvannastavne aktivnosti korisnika doma; isto tako, da će im ova donacija dati pozitivan impuls te im omogućiti da lakše svladaju izazove s kojima se svakodnevno susreću – istaknuo je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda.

Odgojni dom u Ivancu osnovan je 1925. godine te dugi niz godina pruža socijalne usluge djeci i mlađim punoljetnim osobama s problemima u ponašanju i teškoćama mentalnog zdravlja. Među tim uslugama je i odgoj te obrazovanje korisnika, kojih je danas četrdesetak.

-Zahvaljujući donaciji PBZ Grupe, opremili smo školske učionice novom informatičkom opremom i tako učenicima osigurali kvalitetniju i suvremeniju nastavu u skladu s obrazovnom reformom „Škola za život“. Teretanu smo opremili suvremenim spravama, a igralište asfaltirali, što je omogućilo našim korisnicima kvalitetnije provođenje slobodnog vremena. Opremili smo i sobu za relaksaciju - prostor koji smiruje i kod korisnika stvara osjećaj sigurnosti, ali se jednako tako koristi i u svrhu poticanja učenja i socijalne interakcije te smanjivanja nepoželjnih ponašanja, što dovodi do konačnog cilja, a to je poboljšanje kvalitete života korisnika -  istaknuo je Elvis Gotal, ravnatelj Odgojnog doma Ivanec.

Uručenju donacije prisustvovala je i dr. sc. Maja Vučinić-Knežević, pomoćnica ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. U ime Grada Ivanca, svečanosti uručenja donacije nazočila je dogradonačelnica mr. sc. Lidija Kozina, koja je predstavnicima PBZ-a također zahvalila na vrijednoj donaciji i istaknula da će ona pridonijeti daleko većoj kvaliteti boravka mladih u ovoj ustanovi i njihovoj socijalnoj inkluziji.

Komentari