novi podaci

Pet novih slučaja zaraze koronavirusom, među njima i jedan zdravstveni djelatnik

Objavljeno: 27.09.2020. 12:24

Zadnja izmjena: 27.09.2020. 12:25

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom.

U jednom slučaju radi se o simptomatskom zdravstvenom djelatniku Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice. Epidemiološka obrada je još u tijeku, a do sada je mjera samoizolacije određena za 6 zdravstvenih djelatnika i 14 pacijenata.

Dvije novooboljele osobe su djelatnici tvrtke u kojoj su već prethodno detektirane COVID-19 pozitivne osobe te su stoga bile u mjeri samoizolacije, a kod posljednja dva slučaja se radi o osobama srednje životne dobi kod kojih se kao mogući izvor zaraze spominje nedavni boravak u Srednjoj Dalmaciji.

Nitko od njih za sada nije hospitaliziran i liječit će se kod kuće. Aktualni broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada je 18, a navedenoj brojci valja pribrojiti još dvije osobe iz druge županije, koje se ovdje liječe.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 5 osoba, od čega su četiri osobe iz Varaždinske županije, dok se na liječenju kod kuće nalazi 15 osoba.

U kućnoj karanteni u mjeri samoizolacije, kao bliski kontakti zaraženih, trenutno se nalazi 150 osoba. Od početka epidemije u Varaždinskoj županiji imamo 209 registriranih slučajeva zaraze, a dodatnih 16 slučajeva nam se pripisuje zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

Komentari