Da je štrajk prosvjetara izuzetno vruća tema ovih mjesec dana pokazuje i naša jučerašnja anketa gdje smo naše čitatelje upitali hoće li slati svoju djecu na nadoknadu nastave.

Naime, štrajk traje već više od mjesec dana, a nakon cirkularnog, sindikati su krenuli u frontalni štrajk što znači da nastave nema do daljnjeg. Postavlja se i pitanje nadoknade nastave, a iz Ministarstva znanosti i obrazovanja nemaju konkretan odgovor što će se dogoditi ukoliko roditelji neće slati djecu u školu subotama ili za vrijeme praznika, budući da svaki roditelj ima pravo ispričati svoje dijete.

U anketi smo roditelje pitali hoće li slati svoje dijete na nadoknadu subotama, za vrijeme praznika ili pak nakon predviđenog kraja nastavne godine a velikom većinom glasova roditelji su odlučili da svoje dijete neće slati na nadoknadu. Glasovalo je ukupno 1535 ljudi, od toga ih 67 posto glasovalo da neće djecu slati u školu. Njih 20 posto glasovalo je da će ih poslati na nadoknadu dok je njih 12 posto glasovalo za "ne znam".

Komentari

22.11.2019. 09:08h Zadnja izmjena: 22.11.2019. 09:08

Foto: Arhiva