oslikani balon

Pitate se gdje je nestao balon Varaždinske županije? Imamo odgovor

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.09.2022. 18:20

Zadnja izmjena: 20.09.2022. 18:20

Županijski vijećnik SDP-a Mario Klapša na prošloj je sjednici Županijske skupštine postavio pitanje vezano uz, kako je rekao, "famozni balon Varaždinske županije".

Konkretno, Klapšu je zanimalo zašto se balon na vrući zrak nije koristio zadnjih godina i je li moguće da se on uputi turističkim zajednicama na području naše županije.

- Na području Varazdinske županije imamo šest gradskih turističkih zajednica i tri objedinjene. Zar ne bi bilo turistički atraktivno da se taj balon ustupi turističkim zajednicama za potrebe nekakvih njihovih manifestacija, a ne da bude kao što je bio do sad, dostupan samo određenima - pitao je Klapša.

'Svako podizanje zahtjeva odobrenje'

Kako stoji u odgovoru iz TZ Varaždinske županije, pandemija koronavirusa onemogućila je održavanja turističkih manifestacija, a što se pak podizanja balona tiče, iz Turističke zajednice ističu kako svako podizanje balona zahtjeva zadovoljenje određenih sigurnosnih standarda i ishođenje odobrenja Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo.

Balon je, kako stoji u odgovoru, u vlasnistvu Balon kluba Zagreb, ovlaštene udruge koja se bavi balonarstvom i raspolaže prostorom za profesionalno skladištenje.

- Balon se podizao i na manifestacijama koje su održane no području Županije, a čiji su organizatori ili podupiratelji bile turističke zajednice. U tom smislu lokalne turističke zajednice mogu u svakom trenutku samostalno urediti svoj odnos s Balon klubom Zagreb kod održavanja pojedinih manifestacija, dok će Županija odluku o tome donositi ovisno o razvojnim prioritetima i značaju pojedine manifestacije - stoji u odgovoru Turističke zajednice. 

Komentari