varaždinski aerodrom

Pitate se zašto tako često iznad Varaždina prelijeću mali avioni? Evo odgovora

Ovakvi letovi odvijaju se tijekom cijele godine, a počeli su nakon samog otvorenja varaždinskog aerodroma u studenom 2021. godine...
Objavljeno: 30.08.2022. 18:15

Zadnja izmjena: 30.08.2022. 18:15

Foto: Arhiva

Zasigurno ste tijekom ovog ljeta primijetili često prelijetanje manjih aviona na području iznad Varaždina - riječ je o preletima studenata Fakulteta prometnih znanosti te privatnih pilotnih škola.

Kako doznajemo od Aerodroma Varaždin, radi se o školskim letovima u sklopu praktične nastave fakulteta i škola koji se inače provode tijekom cijele godine, no oni se tijekom ljetnih mjeseci dodatno intenziviraju. Inače, ovakvi letovi odvijaju se tijekom cijele godine, a počeli su nakon samog otvorenja varaždinskog aerodroma u studenom 2021. godine.

Podsjetimo, gradonačelnik Neven Bosilj aerodrom smatra prioritetom prometa ovog područja, a prilikom njegova otvorenja najavio je i low-cost letove poput RyanAir-a, usporedivši ga s aerodromom u Firenzi te naglasio kako je talijanski mnogo kraći, a ipak apsorbira mnogo veći promet nego naš najveći aerodrom - onaj zagrebački. 

Također, gostujući nedavno u našem eTV studiju, Bosilj je najavio servis business avijacije, noćnu rasvjetu te najam restorana i kafića, kao i da će revitalizacija aerodroma Varaždin učiniti privlačnom destinacijom u turističkom i gopodarskom smislu. 

Komentari