COVID POTVRDE

Planirate ići na koncerte? Covid potvrda će biti obavezna

Prvi koncert s covid-potvrdom trebao bi biti održan do kraja lipnja...
Objavljeno: 10.06.2021. 08:53

Zadnja izmjena: 10.06.2021. 08:56

Europski je parlament jučer izglasao digitalne covid potvrde koje će se u zemljama članicama EU službeno upotrebljavati od 1. srpnja. 

Kako prenosi Index, Hrvatska je covid potvrde uvela početkom lipnja, a plan EU je da ta potvrda služi kao dokaz o preboljenju, cijepljenju ili negativnom testu i za druge namjene, poput ulaska na koncerte. Prodaja ulaznica za okupljanja ovog je mjeseca tri puta veća u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Jedini uvjet prisustvovanja okupljanjima je da su posjetitelji preboljeli, cijepljeni ili negativni na koronavirus, a uz ulaznice će se skenirati i digitalne covid potvrde. Tako bi prvi koncert s covid-potvrdom trebao biti održan do kraja lipnja, no detalji o mjestu održavanja još su nepoznati jer ovise o razvoju epidemiološke situacije.

- Stožer u ovom trenutku razmatra donošenje tih nacionalnih pravila za korištenje digitalne covid-potvrde i ja pretpostavljam da ćemo mi do kraja tjedna imati neko nacionalno rješenje za to i onda ćemo moći razgovarati gdje i na koji način bi se organizirao taj koncert. Ja se nadam da ćemo u petak znati nešto više o tome - rekao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

Komentari