pripazite

Planirate popiti za Martinje? Već od danas morate biti na oprezu

Povodom narodnog običaja krštenja mošta („Martinja“) i očekivano povećanog broja sudionika u cestovnom prometu, s ciljem preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica provodit će se dodatne aktivnosti...
Objavljeno: 10.11.2023. 08:23

Zadnja izmjena: 10.11.2023. 08:29

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

Od 10. do 12. studenog povodom narodnog običaja krštenja mošta („Martinja“) i očekivano povećanog broja sudionika u cestovnom prometu, s ciljem preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, Ministarstvo unutarnjih poslova svoje aktivnosti dodatno će usmjeriti na sprečavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola.

Kako navode iz Policijske uprave varaždinske, nadzor vozača odvijat će se na lokacijama na kojima je evidentiran veći broj prometnih prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola, na način da će se uspostaviti veći broj kontrolnih punktova, koji će se u vrijeme provođenja akcija češće mijenjati. 

Zbog navedenog, u nadolazećem periodu, a posebno u noćnim i ranim jutarnjim satima policijski službenici Policijske uprave varaždinske će provoditi pojačane preventivno-represivne aktivnosti.  Ujedno, u noći sa subote na nedjelju (11./12. studenoga 2023.) u suradnji s Policijskom upravom međimurskom i Policijskom upravom koprivničko-križevačkom provest će se aktivnosti iz akcije 'Alkohol'.

Komentari