sporazum za sjever

Foto - Plenković danas boravio u Međimurju: Ovo je pametno iskorištavanje europskih sredstava

Objavljeno: 27.12.2022. 15:26

Zadnja izmjena: 27.12.2022. 15:40

Foto: Boris Matijašec

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i župan Anđelko Stričak danas su boravili u Čakovcu, gdje je održan sastanak sjevernih župana, kojemu su domaćini ovog puta bili župan Međimurske županije Matija Posavec i gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini.

Na sastanku su razgovarali o projektima Razvojnog sporazuma za Sjever vrijednim 15,2 milijarde kuna koji je krajem prošle godine potpisan u Varaždinskoj županiji. 

- Drago mi je da je sastanak održan u Međimurskoj županiji koja je najdublje u Schengenskom prostoru u koji ulazimo za nekoliko dana. Vrijednost danas dodijeljenih ugovora za Međimursku županiju je 12 milijuna kuna, a riječ je o daljnjim ulaganjima u zdravstvo i obrazovanje. Ovo je pametno iskorištavanje europskih sredstava i želja da se i dalje razvijamo - rekao je Posavec.

Kako je rekao Plenković, danas je potpisano ukupno 56 ugovora vrijednih oko 54 milijuna kuna.

- Ugovori se odnose na pripremu projektne dokumentacije za provedbu projekata u okviru Projekta Sjever vrijednog 15 milijardi kuna kojeg je pripremilo ministarstvo u okviru NPOO-a, potom projekte iz resora ministra Piletića te projekti vezani uz OPG. Nadam se da ćemo kroz ovakav dijalog razviti dodatni sustavan dijalog sa županima Sjevera Hrvatske te da višerazinsko upravljanje Hrvatske ima četiri dimenzije, stalan politički dijalog o svim temama te otvorenost resora za priorirete županija - rekao je Plenković.

Komentari